Tietosuojalausunto

Tässä tietosuojalausunnossa kerrotaan, kuinka Boehringer Ingelheim Finland Ky (tästä lähtien ”Boehringer Ingelheim”, ”me”, ”meitä”) käsittelee henkilötietojasi, mitä henkilötietoja se käsittelee ja mihin tarkoituksiin. Henkilötietoja kerätään ja käsitellään kaikissa tilanteissa ainoastaan soveltuvan lainsäädännön määräämällä tavalla (ts. yleisen tietosuoja-asetuksen, GDPR:n, mukaisesti).

Yhteydenottolomake ja muut pyynnöt

Käsittelemme tietojasi, jotta voimme toimittaa sinulle tällä verkkosivustossa sovitut tai pyytämäsi palvelut:

– Jos rekisteröidyt ja kirjaudut sisään.

– Jos osallistut koulutuksiin tai tapahtumiin.

– Jos lähetät meille tuotteita tai mahdollisia haittatapahtumia koskevia pyyntöjä.

Lokitiedot

  1. a) Lokitiedot ja tekniset evästeet

Kun verkkosivustoa käytetään, tietty data, mukaan lukien selaimen lähettämä data (esim. IP-osoite, evästeet, edeltävä verkkosivusto, aika ja päivämäärä, näytetty sisältö) tallennetaan väliaikaisesti. Käytämme tätä dataa verkkosivuston käytön mahdollistamiseen ja tarpeen mukaan meidän ja kolmannen osapuolen oikeuksien tarkasteluun ja puolustamiseen vahinko- ja lain rikkomustapauksissa, sekä käyttöehtojemme ja kolmansien osapuolten oikeuksien tarkastamiseen.

Käytämme evästeitä ja vastaavaa teknologiaa, kuten kuvaviittauksia, verkkojäljitteitä tai pieniä pikselinkokoisia kuvia (clear GIF) (tästä lähtien ”evästeet”). Käytämme evästeitä teknisistä syistä, kuten palauttamaan käyttäjän käyttäjäistunto hänen kirjautuessaan sisään, jos aiempi istunto keskeytyi käyttämättömyyden vuoksi. Emme käytä näitä evästeitä verkkosivustomme käytön analysointiin.

  1. b) Markkinointievästeet

Markkinointievästeitä käytetään Boehringerin verkkosivustoilla vierailevien henkilöiden toimien seuraamiseen vierailun aikana. Markkinointievästeiden keräämiä tietoja voidaan käyttää vierailijalle kohdennettujen myynninedistämiseen tähtäävien tietojen esittämiseen hänen vieraillessaan muiden osapuolien verkkosivustoilla.

  1. c) Analytiikka

Käytämme joko Adobe Analytics- tai Google Analytics -palvelua, jotta voimme analysoida verkkosivustossa tapahtuvaa liikennettä ja sivuston käyttöä Boehringer Ingelheimin puolesta. Käytämme palveluja seuraavassa kuvattuun tapaan.

Adobe Analytics (Omniture)

Käytämme myös evästeitä Adobe Analytics -palvelusta, joka on Adobe Systems Software Ireland Limitedin (”Adobe”) tarjoama verkkoanalytiikkapalvelu. Adobe Analytics käyttää evästeitä Boehringer Ingelheimin puolesta kaiken verkkoliikenteen ja käyttötottumusten analysointiin. Evästeiden keräämä IP-osoite tehdään nimettömäksi ennen sen paikannusta. Sen lisäksi se korvataan geneerisellä IP-osoitteella. Adobe ei liitä IP-osoitettasi muihin sen hallussa oleviin tietoihin. Voit estää Adobea keräämästä ja käyttämästä tietoja (evästeitä ja IP-osoitetta) muuttamalla asetuksia osoitteessa http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html. Koska dataa voidaan poikkeustapauksissa siirtää Yhdysvaltoihin, Adobe on varmentanut itsensä EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -tietosuojajärjestelyn mukaisesti.

Käytämme joko Adobe Analytics- tai Google Analytics -palvelua, jotta voimme analysoida verkkosivustossa tapahtuvaa liikennettä ja sivuston käyttöä Boehringer Ingelheimin puolesta. Käytämme palveluja seuraavassa kuvattuun tapaan.

Google Analytics

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analytics -palvelua, joka on Google, Inc.:n (”Google”) tarjoama verkkoanalytiikkapalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä käyttäjien sivuston käytön analysointiin. Jos olet EU-maassa tai ETA-alueella, Google lyhentää koneesi IP-osoitteen ennen sen siirtämistä Yhdysvaltoihin. Vain poikkeustapauksissa osoite lähetetään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin sellaisenaan ja lyhennetään vasta siellä. Google on varmentanut toimintansa itse EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -tietosuojajärjestelyn mukaisesti. Google käyttää näitä tietoja Boehringer Ingelheimin puolesta raporttien laatimiseen verkkosivustossa havaitusta aktiivisuudesta ja muiden sellaisten palvelujen tarjoamiseen, jotka liittyvät verkkosivuston aktiivisuuteen ja verkon käyttöön. IP-osoitetta, joka lähetetään selaimestasi Google Analytics -palvelun toiminnan osana, ei liitetä mihinkään muihin Googlen hallussa oleviin tietoihin. Analyysit auttavat meitä palveluidemme parantamisessa.  Laillisen perustan muodostaa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR:n) artikla 6 (1) f). Voit estää evästeiden luomien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) siirtämisen Googlelle lataamalla ja asentamalla tämän selaimen lisäosan.

Tietojen siirtäminen kolmansille osapuolille

Voimme jakaa henkilötietoja kolmansien osapuolten kanssa.

  1. Ilmoittamisvelvollisuudet valvontaviranomaisille ja oikeuksien täytäntöönpano

Lääkeyrityksenä meitä sitovat tietyt esimerkiksi lääketurvaan liittyvät asetukset. Jotkin näistä asetuksista edellyttävät, että lähetämme raporttisi valvonta- tai muille viranomaisille maailmanlaajuisesti (mukaan lukien maihin, joiden tietosuojan taso voi olla eri EU:ssa). Toimitamme viranomaisille henkilötietoja vain, jos laki edellyttää sitä meiltä.

Jotta voimme suojella oikeuksiamme tai kolmannen osapuolen oikeuksia, voimme myös luovuttaa tietoja oikeuksien haltijoille, konsulteille ja viranomaisille lain määräysten mukaisesti.

  1. Palveluntarjoaja

Velvoitamme palveluntarjoajat käsittelemään henkilötietojasi näissä tietosuojaa käsittelevissä tiedoissa kuvatuissa tarkoituksissa. Kyseiset palveluntarjoajat käsittelevät tietoja puolestamme yksinomaan antamiemme ohjeiden mukaisesti ja valvonnassamme tätä tietosuojalausuntoa noudattaen.

Yksi näistä palveluntarjoajista on Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 River-walk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Ireland, joka tarjoaa dataan ja verkkoanalytiikkaan liittyviä palveluita.

  1. Boehringer Ingelheim -yhtiöt

Koska Boehringer Ingelheim on globaali konserni, käytämme tietojen käsittelyssä apuna muita konserniin kuuluvia yrityksiä. Nämä konserniin kuuluvat yritykset käsittelevät tietoja ainoastaan tässä tietosuojalausunnossa kuvatuissa tarkoituksissa.

  1. Tietojen siirtäminen EU:n ulkopuolisille vastaanottajille

Osa näistä palveluntarjoajista ja yrityksistä käsittelee henkilötietoja EU:n ulkopuolella. Näissä tapauksissa turvaamme tietosuojan riittävän tason, joka täyttää eurooppalaisen lainsäädännön vaatimukset (normaalisti Euroopan komission julkaisemien EU:n vakiosopimuslausekkeiden turvin).

Poistaminen

Boehringer Ingelheim käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen käsittelyn tarkoituksen kannalta, mikä pääosin tarkoittaa tilaamiesi palveluiden toimittamista. Toisin sanoen lähetämme sinulle esimerkiksi uutiskirjeitämme jatkuvasti, ellet perut tilaustasi, ja säilytämme käyttäjätilisi tietoja (kirjautumistiedot, ammatti, nimi jne.) niin kauan kuin säilytät käyttäjätilisi.

Tietoja, joita keräämme yhteistyömme aikana (esim. sähköpostiviestit), säilytetään kahden vuoden ajan.

 

Voimme joutua säilyttämään joitain tietoja tätä kauemmin (esim. lääketurvaan liittyen). Tällaisissa tapauksissa varmistamme, että tietojasi ei käytetä suoramarkkinointiin.

 

Oikeutesi

Voit pyytää tietoja sinusta keräämistämme henkilötiedoista. Jos olet luovuttanut henkilötietojasi perustuen sopimukseen tai suostumukseen, sinulla on oikeus saada nämä tiedot yleisessä ja konekielisessä muodossa.

Voit myös pyytää meitä poistamaan tai korjaamaan henkilötietojasi tai rajoittamaan niiden käsittelyä, jos sinulla katsotaan olevan tähän oikeutettu peruste. Jos henkilötietojasi siirretään sellaiseen EU:n ulkopuoliseen maahan, jonka tietosuojan taso ei ole riittävä, voit pyytää saada kopion sopimuksesta, jossa taataan henkilötietojesi riittävä suojaus.

Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi koska tahansa niin, että peruutus koskee henkilötietojen tulevaa käsittelyä.

Jos käytämme henkilötietojasi intressien vertailun näkökulmasta, voit vastustaa tietojesi käyttöä. Tässä tapauksessa emme enää käytä tietojasi, ellei intressejämme todeta vallitseviksi. Voit estää tietojesi käytön suoramarkkinointiin esim. sähköpostilistoilla milloin tahansa ilman erillistä käsittelyä. 

Yhteystiedot

Jos sinulla on jotain kysyttävää henkilötietojen käytöstä tai tästä tietosuojalausunnosta tai haluat toimeenpanna oikeuksiasi, voit koska tahansa ottaa yhteyttä meihin osoitteessa https://www.boehringer-ingelheim.fi/julkaisijatai paikalliseen tietosuojayhteyshenkilöön:

Boehringer Ingelheim Finland Ky

– Tietosuoja –

Tammasaarenkatu 5, 00180 Helsinki

[email protected]

Jos sinulla on kysyttävää ja huolenaiheita, voit ottaa yhteyttä myös toimintaamme ohjaavaan tietosuojaviranomaiseen:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

PL 800, 00521 Helsinki

 Tel.: +358 29 56 66700

 Fax: +358 29 56 66735

 e-mail: [email protected]

Tietosuojalausunto astunut voimaan: 23.5.2018