Osallistu omaan hoitoosi
Terveyskeskuslääkäri Satu Brinkmann antaa vinkkejä miten omaan hoitoon osallistumisessa voi onnistua.
Terveyskeskuslääkäri Satu Brinkmann antaa vinkkejä miten omaan hoitoon osallistumisessa voi onnistua.
Sisätautilääkäri Ari Aimolahti kertoo miksi etävastaanotolla käynti on hyvä vaihtoehto lääkärikäynnille poikkeusaikoina.
Olemme koonneet konkreettisia tapoja elämänlaatusi parantamiseksi, jos sinulla on tyypin 2 diabetes. Lue vinkkimme jaksamisesi tueksi.
Ravitsemusterapeutti Anette Palssa kertoo, miksi sydänystävällinen ruokavalio on tyypin 2 diabeetikolle tärkeää. Diabeteksella ja sydän- ja verisuonisairauksilla on todettu olevan yhteys. Tyypin 2 diabetesta sairastavilla on todettu olevan kohonnut riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. ”Itse ajattelen niin, että diabetes oikeastaan on…
Tyypin 2 diabetes kasvattaa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Lue kakkostyypin diabetesta sairastavan Erkin tarina. 78-vuotiaalla Erkillä todettiin kakkostyypin diabetes jo noin 15 vuotta sitten. ”Se todettiin jonkun muun verikokeen yhteydessä. En itse osannut arvata…
Poikkeusaikanakin on erittäin tärkeää käydä lääkärissä tarkistamassa, että sydänlääkitys on kunnossa tai diabeteksen hoito tasapainossa, sillä tyypin 2 diabetes on sydämen ja verisuonten sairaus, joka vaatii säännöllistä seurantaa ja aika ajoin hoidon ajantasaisuuden tarkastelua.
Sydän- ja verisuonitaudit ja myös elintavat periytyvät kahta reittiä, geeneissä ja opittuna. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo, miten voit omalta osaltasi huolehtia hyvien elintapojen periytymisestä eteenpäin. Lue lopusta vinkit sydänystävänpäivään! Vanha…
Tyypin 2 diabetes nostaa riskiä sairastua sydänsairauksiin. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo, miten voit itse vaikuttaa sairastumisriskiisi. Diabetekseen liittyy monia lisäsairauksia, jotka vähentävät terveitä elinvuosia, alentavat toimintakykyä ja aiheuttava inhimillistä kärsimystä. Yksi…